Tel: +86-571-63258485
Kategori produk
Hubungi kami

Hangzhou Fuyang Wanlong jentera Co, Ltd

Tambah: No.100 Jalan Jincheng, bandar Fuyang, Hangzhou, Zhejiang Province, China

Tel: +86-571-63258485

Tel. Bimbit: +86-18868748887

Hubungi: Encik Xu

QQ:632671643

Email: fywljx@hotmail.com

Hot Tags: Polystyrene Expander MachinePolystyrene Shape Molding MachinePolystyrene Block Molding MachinePolystyrene Cutting MachinePolystyrene Recycling Machine

Pameran
Rumah > Pameran > Kandungan

Sifat-sifat polistirena PS

• Ketua: PS adalah tak berwarna dan telus pelet, mengeluarkan asap dengan bau Tina yang apabila pembakaran, produk dawai tegangan tamparan lebih sukar daripada kaca, lantai atau akan mengalahkan logam sama kukuh, jadi plastik dipanggil boleh terputus tetapi tidak bend, patah, patah kima shell yang Perak warna. Penyerapan air adalah 0.05% PS, sedikit lebih besar daripada satu PE, tetapi mempunyai sedikit kesan produk kekuatan dan kestabilan dimensi.

• Sifat optik: PS telus adalah ciri-ciri paling menonjol kadar cahaya masuk sehingga 88 ~ 92%, dengan PC dan PMMA tergolong jenis plastik telus, atau secara kolektifnya dikenali sebagai tiga plastik lutsinar yang paling cemerlang. Indeks refractive PS bagi 1.59 ~ 1.60, tetapi disebabkan oleh kehadiran benzene cincin, mengakibatkan birefringence besar dan tidak boleh digunakan bagi instrumen optik berkualiti tinggi.

• Sifat-sifat mekanikal: PS keras dan rapuh, elongation, tegangan patah bersebelahan dengan titik pulangan tidak. Kekuatan tegangan dan kekuatan lentur PS kualiti antara am plastik, dalam 60MPa kekuatan tegangan pecah; tetapi kesan kekuatan adalah kecil, ia adalah sukar untuk untuk Kejuruteraan plastik. PS miskin memakai rintangan, dan rayap rintangan. Sifat-sifat mekanik PS lebih banyak dipengaruhi oleh suhu.

• Haba: Panaskan rintangan buruk PS, haba suhu herotan hanya 70 ~ 90℃, hanya 60 ~ 80℃ jarak jauh. Suhu rendah rintangan PS yang tidak baik, embrittlement suhu adalah-30 darjah selsius. PS, rendah kekonduksian terma, biasanya 0.04~0.13W/(m.K), pekali pengembangan linear, secara umumnya (6 ~ 8) x10-5 K-1, dan logam yang berbeza, supaya produk tidak kondusif dengan sisipan logam.

sifat-sifat •Electrical: PS penebat elektrik yang baik, dan tidak di bawah pengaruh suhu dan kelembapan; kerugian dielectric kecil sudut Tangen nilai, boleh tahan sesuai Corona; tentangan arc baik, sesuai untuk frekuensi tinggi bahan penebat.

• Prestasi alam sekitar: PS kestabilan kimia lebih baik, boleh rintangan umum asid dan alkali, garam, dan minyak mineral dan tahap rendah arak,, boleh dengan banyak kelas hidrokarbon, dan kelas ketone dan asid lemak kanan, hakisan, boleh dibubarkan aromatic Yu (sebagai benzene, dan toluene, dan b benzene, dan styrene,), dan hidrokarbon klorida (seperti karbon tetrachloride, dan chloroform, dan dua klorin metana, dan chlorobenzene ) dan kelas ester,. PS ialah cuaca buruk, terang, miskin oksidatif rintangan, tidak sesuai untuk kegunaan luaran jangka panjang tetapi PS rintangan sinaran, baik.